Kinderbijbelclubs

India is een bijzonder kinderrijk land. Bijna de helft van de 1,4 miljard mensen in India, is jonger dan 20 jaar. Een op de vijf kinderen in de wereld woont in India.

Een leven vol vernedering

Deze kinderen groeien op in een land dat een enorme economische ontwikkeling doormaakt. Toch is het toekomstperspectief van de meeste kinderen niet rooskleurig. Velen behoren tot de kastelozen. (Daliths) Hierdoor staat ze een leven vol vernedering en sociale onzekerheid te wachten. Veel ouders zijn gedwongen hun kinderen te laten werken. Er is geen geld om naar school te gaan. Van de meisjes in India gaat nog niet eens de helft naar school. De meesten leven in erbarmelijke omstandigheden.

Goed nieuws

Toch is er ook goed nieuws. Elk jaar komen meer dan vijf miljoen kinderen naar de Kinderbijbelclubs die onze partnerorganisatie organiseert. Zo zijn er al miljoenen kinderen bereikt met het Evangelie. Hier krijgen de kinderen liefdevolle aandacht van de vrijwilligers. De kinderen zingen liedjes en luisteren naar Bijbelverhalen. Ook spelen ze met hun leeftijdsgenootjes. Dingen die ze thuis nooit doen.

Wanneer kinderen Jezus ontdekken, vinden ze nieuwe hoop voor een betere toekomst. Ze delen het Goede Nieuws van Jezus Christus met hun vriendjes, vriendinnetjes en hun familie. Zij verkondigen het Evangelie en kinderen zijn de toekomst.

De selectie van de kinderbijbelclubs wordt meestal in de omgeving van de alfabetiseringsprojecten gezocht. Op deze manier hoeven de moeders zich tijdens de lessen geen zorgen over hun kinderen te maken. Zie de video van Raysumi!

Ook een bijdrage leveren aan de Kinderbijbelclub?