Serve India opent Steunfonds Vervolging

De laatste weken neemt het geweld tegen christenen in Pakistan en India extreme vormen aan. Steeds vaker worden ze beschuldigd van godslastering. Dit is voor hordes religieuze extremisten aanleiding om in actie te komen en gruwelijke daden te verrichten. Het vernielen van kerken is één van hun acties, tientallen kerken zijn de afgelopen weken in vlammen opgegaan. Ook worden christenen verjaagd en hun huis verwoest. Hulp van de overheid is er meestal niet.

 

Serve India helpt vervolgde christenen in India en Pakistan. De afgelopen jaren is de christelijke kerk in deze landen gegroeid, tegen de verdrukking in. Die groei komt steeds meer aan het licht en dat leidt tot geweld van fundamentalistische hindoes (India) en moslims (Pakistan).

Wat kan Serve India doen?

Serve India heeft een netwerk in India en via dit land ook in Pakistan. We kennen christelijke gemeenten en hun voorgangers. Hen willen we ondersteunen met gebed en hulpgoederen. Concreet gaat het om deze hulp voor vervolgde christenen:
• Voedingsmiddelen en eerste levensbehoeften
• Medische zorg
• (Tijdelijke) huisvesting
• Bouwmaterialen voor beschadigde kerkgebouwen
• Hulp bij scholenbouw

Een stukje achtergrond

Bijna iedereen in India is hindoe, bijna iedereen in Pakistan is moslim. Bijna, maar niet iedereen. In beide landen, met ontzagwekkende aantallen inwoners, groeit de kerk. Christenen staan er echter midden tussen een enorme overheersing van moslims en hindoes en die zien hen als minderwaardige mensen. Gelovigen – zowel in India als Pakistan – worden achtergesteld en gediscrimineerd. Hoger opgeleide christenen kiezen vaak voor een leven in het buitenland, voor de armste broeders en zusters is die keuze onmogelijk. Juist zij hebben het loodzwaar. Serve India probeert ze te helpen en ondersteunen.

Helpt u mee?

We vragen u om gebed voor vervolgde broeders en zusters in India en Pakistan, maar ook om een financiële bijdrage voor ons Noodfonds Vervolging. Helpt u mee, alstublieft?