Lokitha leerde lezen én Jezus kennen

Ze heeft een intens verdrietige jeugd achter de rug, de jongvolwassen Dasari Lokitha uit het dorpje Rajeev Nagar in het Indiase districts Khammam. Haar vader is verslaafd aan alcohol en drugs, het gezin aanbidt boomgoden en er is altijd geweld en armoede. “Ik vroeg mijn moeder vaak of we niet moesten vluchten van mijn vader, maar ze weigerde”, vertelt Lokitha.

 

De situatie in het gezin zorgt er voor dat Lokitha bijna geen onderwijs volgt. “Ik wilde heel graag naar school, maar heb er door de toestanden thuis gewoon niet één gevonden die mij een plekje wilde geven.” Als ze bijna volwassen is, ontdekt Lokitha een alfabetiseringsklas… vlakbij huis! Ze twijfelt geen moment en meldt zich aan.

Wat doet Serve India?

De lessen veranderen haar leven ingrijpend. Niet alleen leert ze lezen en schrijven, ze komt ook in aanraking met de Bijbel. In de lessen wordt de liefde van God gedeeld en Lokitha wordt geraakt door het Evangelie. Haar verandering zorgt ook voor een ommekeer ten goede in het gezin. “Ik ben Serve India dankbaar voor de prachtige taallessen.”

Het verhaal van Lokitha is er één uit vele voorbeelden. Op veel plaatsen in India ondersteunt Serve India kansarme vrouwen met alfabetisering en gebruikt daarbij de Bijbel als le(e)smateriaal. Zo gaan onderwijs en verspreiding van het Evangelie hand in hand.

Helpt u mee?

Wilt u meehelpen om de kansarmen in India te leren lezen én de Bijbel ontdekken? Steun Serve India en maak een bijdrage over