Louise en Gandalla, een wereld van verschil

In Nederland liggen de banen voor het oprapen; er is een fors tekort aan arbeidskrachten. Neem Louise (31), die 14 jaar geleden zonder diploma haar schoolleven afsloot. Ze hopte van baan naar baan en heeft nu een goedbetaalde, leidinggevende functie bij een winkelketen. Hoe anders is het met Gandalla uit India.

 

Gandalla woont met haar man Lalaiah in Muthagudem (district Khammam). Ze voelt zich rijk, want ‘door de genade van God ben ik gezegend met twee kinderen’. In materieel opzicht is ze echter straatarm, net als alle dorpsbewoners die tot de laagste kaste behoren, net als zij. Hun leven en dat van de kinderen is daardoor uitzichtloos.

Wat kan Serve India doen?

Er is een helpende hand uitgestoken! Via Serve India heeft Gandalla de kans gekregen om een beroep te leren. Ze volgt de opleiding tot kleermaker, gewoon in haar eigen dorp! Ze leert er de basisprincipes, technieken en maakt kennis met verschillende stoffen.

Gandalla vertelt..

“Over twee maanden ben ik een professionele kleermaker. Dan kan ik een inkomen verdienen voor ons gezin. Ik ben de sponsors van Serve India enorm dankbaar voor deze kans. Bid alstublieft voor mij en mijn economische ontwikkeling. Ik wil zó graag een instrument worden om mijn gezin te ondersteunen.”

Het verhaal van Gandalla is er één uit duizenden voorbeelden. Op veel plaatsen in India ondersteunt Serve India christenvrouwen met alfabetisering, vaktrainingen en geloofstoerusting. Daad en Woord gaan letterlijk hand in hand.

Helpt u mee?

We vragen om uw gebed voor vrouwen als Gandalla, maar ook om een financiele bijdrage voor de opleiding tot kleermaker. Helpt u mee, alstublieft?