Alfabetisering

De cijfers van analfabetisme in India liegen er niet om. Meer dan 70% van de bevolking kan niet lezen of schrijven. Zonder deze vaardigheden maak je geen kans op een goede baan en een eerlijk loon. Het gevolg is dat armoede van generatie op generatie doorwerkt.

Naar een erkend diploma

Onze partnerorganisatie in India organiseert daarom alfabetiseringscursussen voor volwassenen. Een klas telt dertig volwassenen. Zij krijgen een jaar lang vijf avonden per week les. Na dit jaar kunnen ze lezen, schrijven en rekenen. En krijgen ze een algemeen erkend diploma.

Deze alfabetiseringscursussen worden gegeven in zeventien verschillende talen. Het lesprogramma is gebaseerd op de verhalen uit de Bijbel. Cursisten maken zo ook kennis met het Evangelie van Jezus Christus.

Microkredieten

Kunnen lezen, schrijven en rekenen opent deuren voor betere banen, betere leefomstandigheden en een eigen plek in de samenleving. Het geeft nieuwe hoop en zelfvertrouwen.

Hun nieuwe vaardigheden kunnen mensen gebruiken bij het opzetten van een eigen zaak. Vrouwen die les krijgen, leren bijvoorbeeld hoe ze huishoudelijke producten, zoals zeep en shampoo, uit natuurlijke stoffen kunnen maken.

Met de materialen die zij maken kunnen ze een bedrijfje beginnen. De studenten van de alfabetiseringsprojecten stellen microkredieten beschikbaar uit het geld dat ze uit hun nieuwe inkomsten verdienen. Zo ontstaat een self supported systeem.

Bibleclub India

Ook een bijdrage leveren aan de Alfabetisering?