Algemeen

Serve India ondersteunt mensen in India bij het leren lezen en schrijven. Zo kunnen mensen zelf het Woord van God bestuderen. En kunnen levensvatbare kerken ontstaan.

In India hebben 412 miljoen mensen nog nooit van het Evangelie van Jezus Christus gehoord. Serve India ziet ongekende mogelijkheden om miljoenen mensen in dit land het Woord van God te brengen.

Serve India werft in Nederland fondsen voor drie hoofdprogramma’s in India: alfabetiseringsprojecten, kinderclubs en trainingen voor onderwijzers en evangelisten. Voor de uitvoering van die doelen werkt Serve India samen met organisaties die zich positief bewezen hebben door hun aanpak en geboekte resultaten.

Onderwijs India

De kerken doen het eigenlijke werk van alfabetisering en kinderclubs in de omgeving van hun kerken of in dorpjes waar zij bezig zijn een nieuwe kerk te stichten. Zij vormen onze partnerorganisaties die Serve India steunt met trainingen en de verspreiding van materialen aan kerken, zendingsorganisaties en andere maatschappelijke organisaties. Hierbij worden duizenden lokale vrijwilligers ingezet.